Етерично масло от БЯЛ БОР – 10 ml
Доставка със Speedy•Плащане с карта или при доставка
Борът от вида Pinus Sylvestris е сред основните природни средства за подпомагане справянето с белодробни проблеми и възпаления на гърлото. От много видове бор може да се добива масло, но извлеченото от игличките на Pinus Sylvestris е с най-голяма резултатност. Антимикробната активност на маслото го прави важна съставка в продукти за тяло и кожа, при които се търси усещане за чистота. Освен това е подходящо за пречистване на кожата, ползвайки бани или сауна като средства за кожна грижа. Душ гелове, сапуни, скрабове, масажни масла и SPA продукти с това етерично масло слагат акцент върху мазна и склонна към несъвършенства кожа.
Етеричното масло от Бял бор (Pinus sylvestris), известно още като шотландски бор, се добива чрез парна дестилация на иглите и младите клонки. То притежава характерен свеж, смолист, дървесен аромат с изразено балсамово звучене, напомнящо чист въздух в иглолистна гора. Широко се използва в ароматерапията и продуктите за дихателна грижа, в масажни масла – за релаксиране на мускулите и тялото. Изследвания върху Pinus sylvestris показват антиоксидантен потенциал на етеричното масло, което е интересна посока за козметика, насочена към защита от оксидативен стрес.
ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА:
- мазна и проблемна кожа
- пречистена от несъвършенства
- антиоксидантна подкрепа
НАЧИН НА УПОТРЕБА: Винаги употребявайте което и да е етерично масло разредено с базово масло. За приготвяне на козметичен продукт, спазвайте съотношението 1-2 капки етерично масло Pinus Sylvestris Leaf Oil в 2 ml базово масло.
ВНИМАНИЕ! Преди употреба направете тест за поносимост: нанесете малко количество от разреденото масло върху малък участък от кожата и наблюдавайте за зачервяване, парене, сърбеж или раздразнение. Алергени – естествени компоненти: Limonene, α-Pinene, β-Pinene, Camphene, Linalool (в следи). Не се препоръчва за малки деца, бременни и кърмещи!
INCI: Pinus Sylvestris Leaf Oil




