Етерично масло от ЛАВАНДУЛА – 10 ml
Доставка със Speedy•Плащане с карта или при доставка
Лавандулата е отдавна известна с полезните си свойства в областта на нервната и сърдечно-съдовата системи. Действа успокояващо и релаксиращо върху нервната система, помага при безсъние и стрес, съпровожда терапевтични практики, насочени към урегулиране на сърдечно-съдовата дейност. Етеричното масло от Лавандула е сред малкото етерични масла, за които успокояващият и възстановяващият профил е толкова характерен, че може да бъде основният козметичен акцент, а не просто ароматна добавка.
Етеричното масло от Лавандула се извлича чрез парна дестилация на цветовете на растението Lavandula angustifolia. Трябва да се различава от своя двойник – лавандин. Маслото е известно със своя свеж, сладък и цветен аромат и се цени високо в ароматерапията и козметиката заради успокояващите и регенериращи свойства. Подходящо за всеки тип кожа, включително чувствителна
ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА:
- Успокоява раздразнена кожа
- Подпомага възстановяването при проблемна кожа
- Пречиства и поддържа кожния баланс
- Антиоксидантна защита
- Подпомага естествената регенерация
- Омекотява и изглажда, освежава и тонизира
- Намалява усещането за дискомфорт
- Грижи се за чувствителната кожа
НАЧИН НА УПОТРЕБА: Винаги употребявайте което и да е етерично масло разредено с базово масло. За приготвяне на козметичен продукт, спазвайте съотношението 1-2 капки етерично масло Lavandula Angustifolia Oil в 2 ml базово масло. В определени случаи, може да се ползва директно – когато трябва да намажете фокусиран участък, като ухапано от комар или друго подобно насекомо или херпетичен обрив.
ВНИМАНИЕ! Преди употреба направете тест за поносимост: нанесете малко количество от разреденото масло върху малък участък от кожата и наблюдавайте за зачервяване, парене, сърбеж или раздразнение. Алергени – естествени компоненти: Linalool, Limonene, Geraniol, Coumarin, Citral (в следи), Farnesol (в следи). Да се ползва с повишено внимание при бременни и кърмещи! Не се препоръчва за малки деца!
INCI:Lavandula Angustifolia Oil




