Етерично масло от МАЩЕРКА – 10 ml

5,40 €

Доставка със SpeedyПлащане с карта или при доставка

Подпомага дихателната система при настинки и кашлица. Стимулира кръвообращението и облекчава мускулни болки. Успокоява ума и подпомага концентрацията. По отношение на козметиката, маслото се включва в състава на кремове и лосиони за проблемна кожа, в масажни масла и компреси за мускулен релакс. Но мащерката е доста силна в посока проблемна кожа и скалп. Затова я виждаме в състава на козметични продукти с такъв фокус. Причината е, че е известна със своите антимикробни, противовъзпалителни и антиоксидантни действия. В изследвания, T. vulgaris показва силна антибактериална активност, включително срещу Cutibacterium acnes и Staphylococcus epidermidis.

Код: FL-1555
Категория:

Етеричното масло от Мащерка се извлича чрез парна дестилация на цветовете и листата на растението Thymus vulgaris. Известно с характерния си силен, свеж и билков аромат, маслото има мощни антисептични и противовъзпалителни свойства и е широко използвано в ароматерапията и натуралната медицина.

ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА:

  • Грижа за кожа, склонна към акне и несъвършенства
  • Подпомага контрола на бактериалния дисбаланс на кожата —  изразен антимикробен профил.
  • Подпомага поддържането на чисти пори и гладък вид на кожата
  • Балансира мазен и проблемен скалп — особено при  прекомерно омазняване и усещане за „натоварен“ скалп.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Винаги употребявайте което и да е етерично масло разредено с базово масло. За  приготвяне на козметичен продукт, спазвайте съотношението 1-2 капки етерично масло Thymus Vulgaris Oil  в 2 ml базово масло.

ВНИМАНИЕ! Преди употреба направете тест за поносимост: нанесете малко количество от разреденото масло върху малък участък от кожата и наблюдавайте за зачервяване, парене, сърбеж или раздразнение. Алергени – естествени компоненти: Линалол, Тимол, Карвакрол. Да се ползва с повишено внимание при бременни и кърмещи! Не се препоръчва за малки деца!

INCI: Thymus Vulgaris Oil